Logo

Ny lyd i Morud

20. April 2021

Sparekassen Sjælland Fonden donerer lyd og billeder til Morud Forsamlingshus.

img

På billedet ses formand for støtteforeningen for Morud Forsamlingshus, Marie Holmgaard Søvsø, og filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Odense Nord, Rasmus Grundsøe Petersen.

Støtteforeningen for Morud Forsamlingshus har netop købt nyt lyd- og projektorudstyr, og finansieringen bag er en donation fra Sparekassen Sjælland Fonden.

Morud forsamlingshus og kontorfællesskab danner ramme om mange forskellige aktiviteter både på hverdage og i weekenden. Kontorfællesskabet har 8-10 faste pladser, som primært selvstændige erhvervsdrivende lejer, så de kan arbejde uden for hjemmet, men stadig meget tæt på hjemmet og midt i byen. For tiden bliver bordene dog også booket af folk, som skal arbejde hjemme på grund af de nuværende Covid-19 restriktioner. De kan så i stedet arbejde i kontorfællesskabet, hvis pladsen derhjemme føles for trang. Huset giver også plads de forskellige lokalforeninger, så der er aktiviteter som yoga, bridge m.m. om aftenen. Og i weekenderne bliver salen ”i normale tider” udlejet til fester.

- Et lyd- og projektorudstyr giver os mulighed for at tilbyde flere arrangementer i huset. Vi kan fx holde erhvervsnetværksmøder og foredrag digitalt. Festsalen har stået tom længe, men så snart vi kan samle mere end 50 personer igen, vil talen til konfirmanden eller fødselaren kunne blive krydret med lyd og billeder. Så vi er meget glade for donationen fra Sparekassen Sjælland Fonden. Det betyder, at vi nu kan kalde os et moderne forsamlingshus, og være et samlingssted for borgerne her i Morud, fortæller Marie Holmgaard Søvsø, formand for støtteforeningen for Morud Forsamlingshus.

- Sparekassen Sjælland Fonden uddeler midler til projekter, som gør gavn i de lokalområder, vi er en del af. Jeg har selv en plads i kontorfællesskabet i Morud Forsamlingshus, hvor jeg er nogle dage om ugen, så jeg kender huset godt. Jeg har stor respekt for de frivillige, som er engageret i at få Morud Forsamlingshus til at lykkedes med at være et lokalt samlingssted. Det nye lyd- og billedudstyr vil blive til gavn for mange, og give borgerne mulighed for at samles om forskellige aktiviteter og styrke fællesskabet i området, tilføjer Rasmus Grundsøe Petersen, filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Odense Nord.

Marie Holmgaard Søvsø håber på, at der i løbet af efteråret er åbnet så meget op, at der igen kan afholdes offentlige kulturelle arrangementer i forsamlingshuset. Festsalen er bl.a. booket til de mange konfirmationer, som er udskudt til efteråret.

For yderligere information eller spørgsmål – kontakt filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Odense Nord, Rasmus Grundsøe Petersen på tlf. 6548 5171 eller mail rgp@spks.dk eller formand for støtteforeningen for Morud Forsamlingshus Marie Holmgaard Søvsø på tlf. 2291 3099 eller mail marie.holmegaard@gmail.com.