Logo

Forening for kvinder udsat for partnervold modtager donation på 50.000 kr.

9. July 2019

Foreningen Medusa, som hjælper kvinder, der er eller har været udsat for partnervold, har netop modtaget en donation af Sparekassen Sjælland Fonden.

Medusa

Fra venstre: Mette Meldgaard (Koordinator i Medusa), Jette Lone Jensen (Frivillig i Medusa), Helle Madsen (Erhvervsrådgiver i Sparekassen Sjælland-Fyn), Michael Nielsen (Områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn) og Gitte Olin Larsen (Leder i Medusa).

Foreningen Medusa tilbyder kvinder, der er eller har været i et voldeligt forhold, anonym rådgivning, og det har indtil nu foregået i det, som leder i foreningen, Gitte Olin Larsen, beskriver som ”en træt pavillon”. Derfor er foreningen meget glade for donationen, forklarer hun:

”Donationen skal bruges til at gøre vores rådgivningsrum mere venlige, varme og imødekommende med nye gulve, malede vægge og nye møbler og lamper. Vi er helt afhængige af lokale støttekroner – både til at drive foreningen, men også til aktiviteter og til at vedligeholde de fysiske rammer.”

Foreningen Medusa startede i 2009, er drevet af frivillige og er lokalt forankret i Holbæk og Odsherred. Foruden rådgivning bidrager foreningen også med forebyggelse af vold mod kvinder og tilbyder mentorordninger, netværksgrupper og sociale aktiviteter til voldsramte kvinder.

Der er – desværre – brug for os

Det er triste tal, men Gitte Olin Larsen kan konstatere, at der er brug for Medusa. Hun fortæller, at fra 2010 til og

med 2018, har cirka 400 kvinder søgt støtte og vejledning, og hun tilføjer, at kvinderne har manglet et sted at gå hen.

”Indtil foreningen startede i 2009 – og Holbæk Krisecenter Medusa efterfølgende åbnede i 2014 – fandtes der hverken i Odsherred eller Holbæk Kommune krisecentre eller særskilte tilbud for kvinder, der har været udsat for vold,” uddyber Gitte Olin Larsen.

Områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Michael Nielsen, fremhæver, at foreningen gør et fantastisk arbejde, som Sparekassen Sjælland Fonden gerne vil støtte op om:

”De frivillige i Foreningen Medusa udfylder en vigtig rolle for de voldsramte kvinder, de møder på deres vej. Ildsjæle, der løfter så stort et ansvar, skal vi støtte op om,” forklarer områdedirektøren om begrundelsen bag Sparekassen Sjælland Fondens donation på 50.000 kr.