Logo

Opbakning til SBI LykkeLiga i Svebølle

19. May 2021

Spillere får nyt udstyr finansieret af Sparekassen Sjælland Fonden.

img

På billedet ses spillere fra SBI LykkeLiga, trænerne Katrine Olsen og Jacob Olsen, filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Klaus Koksby Hansen, og bestyrelsesmedlem i Sparekassen Sjælland Fonden, Kjeld Christensen.

I 2020 tog Katrine Olsen initiativ til SBI LykkeLiga i Svebølle, og i dag er der 18 børn, som møder op og spiller håndbold, nu hvor den nye sæson netop er skudt i gang. LykkeLiga er en håndboldliga, hvor børn i alderen 5-15 år med et udviklingshandicap og specielle behov kan spille håndbold med ligesindede. Børnene i Svebølle har netop modtaget 15.000 kr fra Sparekassen Sjælland Fonden, så holdet bl.a. kan få nyt spillertøj.

"Vi er så glade for, at Sparekassen Sjælland Fonden giver os dette bidrag, så holdet kan få spillersæt, drikkedunke, nye bolde m.m. - ting som er med til at skabe fællesskab og stolthed på holdet. Vi oplever, at Lykkeliga-initiativet skaber smil og samhørighed hos børnene, deres familier og hele klubben. Så denne gestus skaber glæde for mange," siger Katrine Olsen, træner for SBI Lykkeliga.

"For det første er det jo pragtfuldt at opleve, at disse børn også får oplevelsen af at dyrke sport og være en del af det fællesskab, der er i en klub. Dernæst viser dette initiativ, hvor vigtigt der er med lokale ildsjæle som Katrine, som gør en stor forskel for andre. Et formål og engagement, som vi meget gerne vil støtte," fortæller Kjeld Christensen, bestyrelsesmedlem i Sparekassen Sjælland Fonden.

Klaus Koksby Hansen, filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Kalundborg, tilføjer: ”Udvikling og samhørighed i et lokalsamfund bygger også på, at vi støtter børns trivsel og udvikling. Skønt at opleve, at denne donation skaber begejstring hos børnene og trænerne”.

Håndboldhold for handicappede børn, blev etableret i 2016 af Rikke Nielsen, tidligere håndboldlandsholdspiller og mor til Magda, som har Downs syndrom. I dag deltager mere end 1.200 spillere fordelt på 55 klubber i hele landet. Hvert år mødes de mange håndboldspillere til LykkeCup i Herning, hvor fællesskab, venskab og sjov med bold er omdrejningspunktet for årets fest.

”Vi vil rigtig gerne give børnene lige muligheder, så alle kan deltage og være iført samme udstyr. Det kan kun lade sig gøre med støtte fra lokale virksomheder og fondsmidler, som fra Sparekassen Sjælland Fonden," afslutter Katrine.

For yderligere information eller spørgsmål – kontakt filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn Klaus Koksby Hansen på tlf. 5957 5914 eller mail [email protected] eller træner Katrine Olsen på mail [email protected].