Logo

Sparekassen Sjælland Fonden donerer 42.000 kr. til Holbæk eSport

11. September 2019

Nye PC’er og PlayStations skal gøre det muligt for flere børn at blive en del af foreningen.

Holbæk eSport

Fra venstre: Områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Henrik Møllegaard, og bestyrelsesformand i Holbæk eSport, Bjørn M. Schülein.

Da foreningen Holbæk eSport startede for knap et år siden, var den straks populær – over 80 børn ville melde sig ind i foreningen. Men da børnene selv skal medbringe PC og andet udstyr, måtte mange desværre springe fra igen, fortæller bestyrelsesformand i Holbæk eSport, Bjørn M. Schülein.

”Derfor er jeg rigtig glad for Sparekassen Sjælland Fondens donation på 42.000 kr. Pengene skal nemlig bruges til seks PlayStations og fem PC’er, så endnu flere børn kan blive en del af foreningen,” forklarer han og tilføjer:

”Nogle af de børn, hvis forældre ikke kan købe det nødvendige udstyr, har ikke haft mulighed for at spille med os, så donationen giver foreningen et enormt løft.”

I dag har foreningen lidt over 30 medlemmer, men når Holbæk eSport får mere udstyr, forventer de, at medlemstallet vil stige til over det dobbelte.

Fokus på et bredt fællesskab

Hele ideen bag Holbæk eSport er at få nogle af de børn, der sidder alene derhjemme og spiller, til at komme ud og få et socialt netværk, fortæller Bjørn M. Schülein og fortsætter:

”Vi vil gerne være en forening, som rummer nogle af de børn, der kan have det svært i sociale sammenhænge, og som klæder dem på til at komme ud blandt andre og hygge, grine og få nye venner.”

Områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Henrik Møllegaard, fortæller, at det er første gang, at Sparekassen Sjælland Fonden har doneret penge til e-sport, og at donationen er givet, fordi Holbæk eSport netop repræsenterer fællesskab, hvilket fonden lægger særligt vægt på:

”Holbæk eSport samler unge og skaber et bredt fællesskab, som forgrener sig til andre e-sportsspillere på den anden side af skærmen, og det vil Sparekassen Sjælland Fonden gerne støtte op om,” forklarer Henrik Møllegaard om baggrunden for fondens donation.

”Derudover muliggør foreningen, at unge kan udleve interessen for e-sport, og hvem ved – måske den næste e-sportsstjerne findes i Holbæk eSport,” tilføjer områdedirektøren med henvisning til det danske e-sportshold Astralis, som vandt ni internationale titler i 2018.