Logo

Sparekassen Sjælland Fonden støtter lokalt kunstprojekt

12. June 2019

Holbæk Art løfter Holbæk til nye kulturelle højder, fortæller områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn om baggrunden for fondens støtte.

Det lokale kunstprojekt, Holbæk Art,, har netop modtaget en donation på 30.000 kr. af Sparekassen Sjælland Fonden. Bestyrelsesformand i Holbæk Art, Lene Floris, fortæller, at donationen er en håndsrækning, som bidrager til, at Holbæk Art kan videreudvikles:

”Med donationen kan vi både udvikle og forstærke det arbejde, vi har gang i – det vil bl.a. sige kontakt til nye kunstnere og kuratorer – og udvide vores samarbejde med andre kulturaktører i Holbæk. Vi er utroligt glade for, at Sparekassen Sjælland Fonden støtter op det lokale kunstliv.”

Holbæk Art bringer samtidskunst ud i det offentlige rum – fx i form af malerier på byens bygninger og gavle. Samlingen udvides hvert andet år med nye kunstværker, og næste gang Holbæk kan få glæde af ny kunst i byens gader er i foråret 2020.

Holbæk i nye perspektiver

Områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Henrik Møllegaard, fortæller, at Sparekassen Sjælland Fonden støtter Holbæk Art, fordi det kaster farve på Holbæks bymidte og er med til at markedsføre Holbæk som kulturby:

”Holbæk Art forskønner Holbæk og viser den fra nye perspektiver. På den måde løfter Holbæk Art vores by til nye højder kulturelt, hvilket gør Holbæk mere spændende for potentielle tilflyttere og turister. Og det vil Sparekassen Sjælland Fonden med en donation gerne være med til at støtte op omkring,” forklarer områdedirektøren.

Ved eventuelle spørgsmål, kontakt kommunikationsmedarbejder Melea Wallenius på [email protected].