Logo

Fonden støtter talentudvikling med 75.000 kr.

14. May 2019

Drama College, som er en del af projektet Talent Holbæk, har netop modtaget en donation, som skal være med til at opretholde et fagligt stærkt miljø.

Drama College

 

Projektet Talent Holbæks vision er at skabe et center for kunstnerisk talentudvikling på tværs af billedkunst, scenekunst og musik. Og netop scenekunst – et af projektets tre ben – har lige modtaget en donation på 75.000 kr. af Sparekassen Sjælland Fonden.

Donationen er øremærket til kursusforløbet, Drama College, hvor unge med talent for og interesse i skuespil kan udleve deres drømme om at stå på de skrå brædder.

”Det helt unikke ved Holbæk Drama College er, at eleverne samtidig går på Stenhus Gymnasium og får en gymnasieuddannelse, der indeholder drama på B-niveau. Det betyder, at eleverne får en tæt integreret uddannelse inden for scenekunst, hvor teori og praksis supplerer og forstærker hinanden. Dette giver en meget dyb indsigt i scenekunstens verden,” fortæller rektor på Stenhus Gymnasium, Per Farbøl.

Kulturchef i Holbæk Kommune, Brian Ahlquist, supplerer, at det betyder meget for Holbæk Kommune, at lokalt erhvervsliv bakker op om projektet:

”Donationen skal være med til at opretholde et professionelt dramamiljø. For at vi kan løfte de høje ambitioner, vi har, kræver det økonomisk støtte, så vi kan sikre, at vi fortsat kan tilbyde et højt fagligt niveau,” forklarer kulturchefen og fortsætter:

”Vi har skabt stærke miljøer, som tiltrækker både lokale unge mennesker, men også unge talenter fra andre dele af landet. Og den dynamik er rigtig vigtig for vores lokalområde.”

Fælles fokus på talentudvikling

Ligesom Talent Holbæk arbejder for at fremme gode muligheder for talentudvikling, har Sparekassen Sjælland Fonden fokus på selvsamme, fortæller områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Henrik Møllegaard:

”Sparekassen Sjælland Fonden lægger særligt vægt på uddannelse og talentpleje, og derfor er det helt i tråd med fondens vision at donere penge til Talent Holbæk, herunder Drama College,” forklarer områdedirektøren og tilføjer afslutningsvis:

”For fonden er det vigtigt at bidrage til et lokalt projekt som Talent Holbæk – dels for at være med til at støtte op omkring unges muligheder for at udleve deres drømme, og dels for at anerkende det arbejde, der ligger bag så stort et projekt som Talent Holbæk.”

Ved eventuelle spørgsmål, kontakt kommunikationsmedarbejder Melea Wallenius på [email protected].