Logo

51.000 kr. til fripladser på Akademisk Studenterkursus (ASK)

26. January 2017

Tre kursister fra Akademisk Studenterkursus (ASK) har med bidrag fra Sparekassen Sjælland Fonden fået plads på ASK og er dermed tættere på drømmen om en studenterhue.

img

Akademisk Studenterkursus har igennem 90 år uddannet både voksne og unge (arkivfoto)

En ansøgning fra Akademisk Studenterkursus resulterede i, at Sparekassen Sjælland Fonden har bevilget tre fripladser á 17.000 kr. Og det vakte glæde på landets ældste studenterkursus, da donationen blev overbragt.

”De unge, der opsøger os, kommer ofte fra vanskelige kår og har derfor også udfordringer med at finde plads i budgettet til skolepenge. Derfor er bidrag udefra, som det vi har fået fra Sparekassen Sjælland Fonden, altafgørende for disse unge samt deres fremtid og drømme – og derfor er vi selvfølgelig meget taknemmelige for donationen og de muligheder, der følger med,” fortæller Susanne Westergaard, sekretær hos Akademisk Studenterkursus.

”Med donationer til formål som disse har vi mulighed for at bidrage til, at uddannelsessøgende får stillet de nødvendige økonomiske rammer til rådighed for at kunne tage en uddannelse,

som de drømmer om – og det er et formål, Sparekassen Sjælland Fonden støtter op om med stor glæde,” fortæller særlig rådgiver i fonden Jan Løve.

FAKTA

Akademisk Studenterkursus:

Akademisk Studenterkursus, i daglig tale kaldet ASK, er grundlagt i 1924 og er Danmarks ældste studenterkursus. I 90 år har unge og voksne taget deres studentereksamen hos ASK og fået opfyldt drømmen om en uddannelse, heriblandt berømte danskere som Dan Turèll og Benny Andersen. Det var også på Akademisk Studenterkursus, at Ida fra Krøniken fik sin røde hue.

Læs mere om fondens donationer i nedenstående nyheder:

Partnerskab med Ungdomssymfoniorkestret
PRESTODe første donationer er uddelt