Logo

Fonden donerer 200.000 kr. til Andelslandsbyen

29. April 2019

Historisk indsigt kombineret med hyggeligt samvær er grunden til, at fonden endnu engang støtter Andelslandsbyen, fortæller områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Henrik Møllegaard.

Andelslandsbyen

På billedet ses (fra venstre): Henrik Møllegaard, områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Frits Thorarinsson, direktør i Andelslandsbyen, Lotte Heglund, bestyrelsesmedlem i Sparekassen Sjælland Fonden, og Carsten Andersen, bestyrelsesformand i Andelslandsbyen.

Holbæks lokale attraktion, Andelslandsbyen, har netop modtaget en donation på 200.000 kr. af Sparekassen Sjælland Fonden. Direktør i Andelslandsbyen, Frits Thorarinsson, fortæller, at pengene skal bruges til at realisere tre nye aktiviteter, som besøgende kan få glæde af fra næste sæson:

”Vi er utroligt glade for donationen, som gør det muligt for os at udvide landsbyens bygninger med en el-forretning, radioforretning og sygestue. Donationen er afgørende for, at vi kan nå at komme i mål med de nye områder til sæsonstart i 2020,” forklarer direktøren.

I Andelslandsbyen kan besøgende opleve livet og hverdagen, som den så ud i midten af 1900-tallet. I de nye aktiviteter kan man derfor se de el-artikler, der kom frem i 40’erne og 50’erne, og radioer iklædt de karakteristiske trækabinetter, mens man i sygestuen kan opleve datidens vilkår på sygegangen.

Historie og samvær går hånd i hånd

Sparekassen Sjælland Fonden har før støttet Andelslandsbyen økonomisk. Henrik Møllegaard, der er områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, forklarer, at

fonden støtter attraktionen igen, fordi Andelslandsbyen giver besøgende en unik mulighed for at føle historiens vingesus:

”At kende sine rødder og vide, hvordan historien har været med til at forme det, vi kender i dag – det mener Sparekassen Sjælland Fonden er vigtigt at støtte og bevare, og det lægger sig i tråd med de værdier, fonden bygger på,” uddyber Henrik Møllegaard og tilføjer afslutningsvis:

”Andelslandsbyen giver et rigtig godt indblik i historien, alt imens venner og familie skaber gode minder sammen. Det er en hel særlig kombination.”

Udover de nye aktiviteter, som donationen skal bruges til at opføre, består Andelslandsbyen også af en kirke, et forsamlingshus, politi og en skole.

Andelslandsbyens sæson løber fra den 27. april til den 20. oktober 2019, og de nye attraktioner kan opleves fra næste sæson i 2020.