Logo

Alexandra Gruppen i Mørkøv har overtaget nøglerne til nyt spejderhus

19. April 2017

Spejdertruppen Alexandra Gruppen i Mørkøv har overtaget nøglerne til deres helt nye spejderhus på Ringstedvej 3 blandt andet takket være en donation på 50.000 kr. fra Sparekassen Sjælland Fonden.

img

Det var en gruppe glade spejdere, som bød velkommen, da Jens Varling, filialdirektør i Sparekassen Sjællands filial i Jyderup, kiggede forbi det nye spejderhus på Ringstedvej.

Humøret var lidt afdæmpet, da Alexandra Gruppen i Mørkøv tidligere på året skulle finde et nyt spejderhus til truppen. Takket være et tæt samarbejde med Sparekassen Sjælland Fonden og sparekassens lokale filial i Jyderup er det lykkes at få tag over spejdergruppen igen til stor glæde for både spejderne og spejderlederne.

Udover Sparekassen Sjælland Fondens donation på 50.000 kr., har Sparekassen Sjællands lokale filial i Jyderup bidraget med rådgivning og et lån på fordelagtige vilkår, så huskøbet kunne blive en realitet.

Spejdergruppen, der både favner familiespejdere, mikro- , mini- og juniorspejdere, får god plads i det nye spejderhus. Truppen går fra 35 m2 til 400 m2, så der bliver god plads at boltre sig på fremover. Det skal blandt andet udnyttes til flere fællesaktiviteter samtidig med, at hver gren får sit eget grupperum, som de kan sætte deres eget præg på.

"De mange kvadratmeter giver os helt nye muligheder for at gennemføre aktiviteter både ude og indenfor, og nu kan vi ikke mindst alle sammen være i huset på samme tid – det giver en rigtig god energi. Samtidig får vi blandt andet plads til et indendørs værksted, som er guld værd for spejderne. Uden Sparekassen Sjælland Fonden havde det ikke kunne lade sig gøre," fortæller en glad gruppeleder, Rasmus Juhl Christoffersen.

Samtidig håber spejdertruppen, at det nye spejderhus kan være med til at skabe synlighed omkring Alexandra Gruppen og på den måde tiltrække nye spejderaspiranter.

"Mens vi manglede plads i vores gamle lokaler, får vi nu god plads til vokseværk.Derudover har vi fået en central placering, hvor vi er synlige i bybilledet, så jeg satser på, at vi kan byde mange flere nye spejdere velkommen i truppen i fremtiden," uddyber Rasmus Juhl Christoffersen.

Også i Sparekassen Sjælland er man glade for, at det har været muligt at hjælpe spejderne med at få et nyt spejderhus.

"At være spejder giver læring for livet, og det går hånd i hånd med vores ønske om at understøtte uddannelse og talentpleje lokalt. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi i Sparekassen Sjælland Fonden har kunne træde til og hjælpe spejdergruppen med at få et nyt spejderhus. Det er en forudsætning for gruppens fremtid, at spejderne har et tilhørssted, hvor de kan samles, give sig i kast med nye projekter – store som små - og dyrke fællesskabet," forklarer Jan Løve, særlig rådgiver for Fonden.

Spejderne er allerede i fuld sving med at få gjort spejderhuset - som tidligere har huset Mørkøv Bibliotek - helt klar til indflytning og håber på at invitere både spejdere, byens borgere og andre interesserede til åbent hus i maj måned.