Logo
Start egen virksomhed

Drømmer du om at starte virksomhed?

Vi hjælper dig godt i gang med en attraktiv Etablerings- eller Iværksætterkonto, hvor du kan spare op, hvis du drømmer om at starte din egen virksomhed en dag.

Med sparekassens Etablerings- eller Iværksætterkonto kan du spare op med en skattefordel, du ellers ikke opnår med en almindelig opsparingskonto.

Opsparing med skattefordel

Det, du sætter ind på kontoen, bliver nemlig trukket fra i din personlige indkomst på selvangivelsen. Du får altså en skattefordel, du ikke opnår med en almindelig opsparingskonto. Det giver dig mere luft i din økonomi og måske muligheden for at tage springet som selvstændig.

Hvad må opsparingen bruges til?

Når du sparer op på en Etablerings- eller Iværksætterkonto, skal du - for at få glæde af skattefordelene - bruge det opsparede beløb til at etablere en selvstændig erhvervsvirksomhed. Det kan også være et aktie- eller anpartsselskab eller din ægtefælles virksomhed.

Kontakt os

Hvis du vil høre mere om sparekassens Etablerings- eller Iværksætterkonto, herunder vilkår for oprettelse, indbetaling m.m., så kontakt din lokale filial.

Find filial

Start egen virksomhed

Tag sparekassen med på iværksætterrejsen

I videoen nedenfor kan du høre to af stifterne bag virksomheden Deerest Copenhagen fortælle om deres motivation for at starte som selvstændige iværksættere og sparekassens rolle i projektet.

Hør stifterne bag Deerest Copenhagen fortælle om, hvordan det er at starte egen virksomhed.

Iværksættere
LISBETH OG JOHNNY PETERSEN, EJERE OG GRUNDLÆGGERE AF JK KLOAKSERVICE

"Sparekassen har været med til at bygge vores virksomhed op. Vores rådgiver har kæmpet for os fra dag ét. Hun kender os og vores virksomhed ud og ind. Det går altid hurtigt og nemt, når vi har brug for finansiering, rådgivning eller svar".

Start egen virksomhed

Fakta om etablerings- og iværksætterkonto

Herunder kan du se forskel på, hvordan og hvornår du konkret opnår skattefradraget, når du sparer op på

henholdsvis en Etablerings- eller Iværksætterkonto.

Derudover er det også forskelligt, hvordan afskrivning, dit skatteregnskab og din personlige indkomst i øvrigt bliver påvirket.

ETABLERINGSKONTO

  • Indskud på en Etableringskonto har en fradragsværdi på ca. 27 %. Det betyder, at når du hæver beløb fra din opsparing, får du et fradrag i skat, der svarer til cirka en fjerdedel af de udgifter eller investeringer, du bruger pengene på.

IVÆRKSÆTTERKONTO

  • De beløb, du indskyder på en Iværksætterkonto, bliver trukket direkte fra i din personlige indkomst på selvangivelsen med en skatteprocent, der pt. er op til ca. 52 %.
  • Iværksætterkontoen er mest relevant for dig, der betaler topskat i fradragsåret. Ellers anbefaler vi dig en etableringskonto.