Logo
Din formue og opsparing

Få overblikket over din formue

Kender du dine økonomiske muligheder og udsigter i forhold til din opsparing og formue? Vi hjælper dig med at få overblikket og rådgiver dig om, hvordan du kan få det bedste ud af pengene.

Opsparinger og pensioner

Din formue er sammensat af blandt andet din boligformue, dine private opsparinger og din pensionsopsparing.

På siden her kan du læse mere om de områder, vi blandt andet kan hjælpe dig med, så du kommer hele vejen rundt om din formue.

Få overblik over din opsparing og formue og få sparring om dine fremtidsudsigter hos os. Kontakt os i dag, så vi sammen kan lægge en plan for, hvordan du får det bedste ud af pengene i forhold til dit liv og dine behov og drømme.

Vidste du, at hvis I er gift og har fælles børn, arver børnene som udgangspunkt halvdelen af arven med det samme, når den ene forælder dør? Hvis I ikke er gift og har fælles børn, arver børnene automatisk alt efter den forælder, de mister. Den efterladte forælder kan blive tvunget til at sælge jeres fælles hjem for at kunne give arven til børnene. Med et testamente kan I ændre fordelingen, så den efterladte kan blive boende.

Læs mere om arv og testamente, og hvordan du sikrer dine efterladte bedst muligt.

Giv dine børn eller børnebørn en god økonomisk start på livet. Vær med til at sikre tilskud til eksempelvis dit barn/barnebarns kørekort, indskud til lejlighed, køb af møbler eller andet ved allerede nu at give dit barn den første opsparing i form af enten en børneopsparing eller børnebørnsopsparing.

Læs mere om børn- og børnebørnsopsparing.

Giver løbetiden på dit boliglån mening i forhold til, hvor lang tid der er til din pension? Har du brug for at spare op? Er du kommet ud af et boligsalg med et overskud og er i tvivl om, hvordan du bedst investerer pengene? Få det bedste ud af din boligsituation i forhold til dit liv og dine behov.

Læs mere om, hvad du bør overveje i forhold til din formue i forbindelse med dit boligsalg eller boligkøb.

Med en formueplejeaftale i sparekassen er det altid dig, der beslutter, hvornår og hvordan du ønsker at tilpasse og omlægge dine investeringer. Men du får hjælp og rådgivning fra sparekassens hold af investeringsspecialister. En formueplejeaftale er for dig med en formue på over 3 mio. kr.

Læs mere om dine muligheder med en formueplejeaftale her.

Mange er ikke klar over, hvad det betyder at nedspare. Derfor har mange heller ikke en plan for, hvordan og i hvilken rækkefølge det giver bedst mening at bruge af den opsparing, man har opbygget igennem livet.

Læs mere, og få gode råd om nedsparing.

Ved du, hvor længe du lever, og om pengene rækker hele vejen? Formodentligt ikke. Men for at sikre dig, at dine behov både nu og i fremtiden hænger sammen med din pensionsordning, er det vigtigt, at du tidligt i livet og med jævne mellemrum giver den lidt opmærksomhed. På den måde er du med til at sikre, at du og din familie også har råd til få opfyldt ønsker og behov den dag, arbejdslivet er slut.

Få flere gode råd om pensionsopsparing.  

Har du pension via flere pensionsselskaber? Og forsikringer ved siden af? Det være svært at danne sig et overblik over, hvordan du samlet set er stillet økonomisk. Få overblikket, og bliv klar på, hvordan din eller din families økonomi kommer til at se ud, når pensionisttilværelsen indtræffer, eller hvis uheldet er ude, og du får en kritisk sygdom, bliver invalid eller dør.