Ønsker du at investere selv? Prøv mobilappen Darwin

Med appen Darwin kan alle med en smartphone komme i gang med at investere selv i aktier og obligationer direkte via mobilen for et startindskud på kun 1.000 kr.

Darwin er en ny og spændende mulighed for de af vores kunder, som vil investere selv på en nem og hurtig måde uden adgang til rådgivning. Darwin er især interessant for private kunder, som vil spare et beløb op eller blot forfølge muligheden for at få en bedre forretning af penge placeret på en almindelig indlånskonto, fortæller Steen Grøndahl, Formue- og Kapitalmarkedsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Darwin er mindre interessant for dig med en større formue og mere komplekse investeringsbehov og er ikke et tilbud til dig, der søger investeringsrådgivning.

Hvordan fungerer Darwin?

Du styrer alt via appen, herunder både oprettelsen af aftalen med sparekassen, løbende indskud, valg af investeringsprofil og hævninger. Det hele præsenteret i overskuelige menuer og oversigter.

Darwin gør det nemt at investere på dine præmisser. Du kan tilpasse din investering, så den passer til din økonomi og tidshorisont.

Du kan vælge mellem 4 investeringsprodukter, der har forskellig fordeling af aktier og obligationer (med en aktieandel på hhv. 15, 35, 60 og 80 %) alt efter dit risikoønske.

Produkterne har forskellige risiko- og afkastprofiler på baggrund af fordelingen af aktier og obligationer. Sammensætningen har betydning, da aktier og obligationer typisk ikke følger den samme udvikling.

Hvad koster det?
Det er gratis at købe investeringsprodukter med Darwin, mens det koster 10 kroner at sælge. Omkostningerne ved de fire investeringsprodukter varierer mellem 0,75 % og 0,95 %.

Hent app'en til din smartphone
Darwin virker til både android-telefoner og iPhone - du finder app'en Darwin i App Store og Google Play.

Læs mere om mobilapp’en Darwin


Lær på 60 sekunder, hvordan du investerer med app'en Darwin.